Main Menu

Megkezdődött a dohánykoncesszióra jogosultak szakmai képzése

Országos képzést tart a dohánykoncesszióra jogosultaknak a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. több hatósággal együttműködve – tájékoztatta az ND Zrt. az MTI-t.

A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvény (trafiktörvény) alapján a koncesszió jogosultjai (trafikok üzemeltetői) vállalták, hogy évente legalább egyszer részt vesznek a területi kereskedelmi és iparkamarák által szervezett szakmai képzéseken, konferenciákon.

A képzésen tájékoztatást kapnak egyebek között a koncessziós jogosultakat terhelő kötelezettségekről, a fiatalkorúak különös védelmére vonatkozó szabályokról, a nemzeti dohányboltok hatósági engedélyezéséről, illetve működtetésük szabályairól.

Az ND Zrt. a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, valamint a Magyar Dohány-kiskereskedők Egyesületének képviselőivel együttműködve a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megyei képviseleteinek szervezésében indította el az országos szakmai képzést. A képzések helyszínei és időpontjai a www.nemzetidohany.hu honlapon megtekinthetőek.

Forrás: hirado.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük